De EnergieFabriek013

Ja, en alweer gaat er per 1 november 2013 een campagne van start in Tilburg met een collectief uitgangspunt voor een 2000dakenplan voor duurzame energie door middel van zonnepanelen. Dit keer ligt de focus op de Binnenstad, Armhoefse Akkers en de Koningshaven.
Vanuit het collectieve uitgangspunt wordt de gedachte gewekt, dat de aanschaf voor u goedkoper uitpakt?

Zonne panelen op uw dak is een Pracht-initiatief
Immers, alle energie die mensen steken in de omschakeling naar duurzaam is toch positief? Maar waarom zou je zonnepanelen aanschaffen via een intermediair? In de nieuwsbrief van De Energiefabriek013 staat dat het geen commerciële partij is. Ze vraagt maar een kleine bemiddelingsbijdrage van slechts € 50,- per geïnstalleerd paneel. Peanuts hoor ik u denken.

detail Nieuwsbrief EnergieFabriek013

Voor die 50 euro per paneel gaat De Energiefabriek013 u helpen. De belemmeringen die u als particulier ondervindt bij het plaatsen van zonnepanelen zal De Energiefabriek013 echt zo veel mogelijk weg nemen. Dus bij een systeem van 10 panelen, komt er iemand zeker wel een hele dag bij u op bezoek om dan allerlei belemmeringen voor u weg te nemen! Maar, welke belemmeringen zijn er dan?

De keuze tussen blauwe- en zwarte zonnepanelen?
De keuze maken voor blauwe of zwarte panelen? Wat is dan het verschil hoor ik u denken?
De keuze van de juiste installateur? Betekent dit dat er dus ook niet-juiste installateurs zijn?
De architectonische inpassing? Oeps, moet er een architect aan te pas komen?
Eventueel ondersteuning bij het aanvragen van een vergunning? Heb ik een vergunning nodig dan? Een extra mogelijkheid van een ‘opleveringsinspectie door een expert’? Een expert in wat?

Uit de nieuwsbrief blijkt dat De Energiefabriek013 in zee is gegaan met SunNed BV. Dit is een commerciële verkoop- en serviceorganisatie voor zonne-energie waar elektrotechnische installatiebedrijven die nu ook de zonnepanelenmarkt willen betreden, zich bij aan kunnen sluiten. SunNed noemt deze installateurs dan solateurs. SunNed zal via de bij hun organisatie aangesloten installateurs vast wel goed werk leveren, maar wil als commerciële groothandel natuurlijk wel vooral haar eigen producten verkopen. SunNed levert huismerk panelen en omvormers en creëert met haar solateurs een  ‘league of it’s own’, maar die solateurs dragen daarmee niet automatisch een landelijk onafhankelijk erkend keurmerk voor zonne-energie.

Vanwaar dat de EnergieFabriek013 spreekt over ‘blauwe’ en ‘zwarte’ panelen… en waarom bijvoorbeeld geen groene of rode? Ik wil bij de de nieuwsbrief van De Energiefabriek013 toch wel graag enkele kanttekeningen plaatsen.

De Optimale Oplossing
De Energiefabriek013 doet voorkomen dat een installateur van zonnestroomsystemen niet zou kijken naar het bieden van een optimale oplossing. De Energiefabriek013 doet voorkomen dat ze de klant met raad en daad bijstaat, eventuele belemmeringen bespreekt en probeert een passende oplossing aan te bieden met een voor zijn situatie optimaal advies voor een zonnestroomsysteem.

In onze ervaring zijn dit activiteiten die ervaren en positief gemotiveerde installateurs, zoals EnergieAnders, belangeloos en vrijblijvend voor u uitvoeren. Heeft De Energiefabriek013 of haar vertegenwoordiger, eigenlijk ooit contact opgenomen met de installateurs die in Tilburg zijn gevestigd?

21x JaSolar-all-blacks in landscape montage te Tilburg gemonteerd door EnergieAnders

Als specialist op het gebied van zonne-energie, heeft EnergieAnders al vele jaren ervaring met het installeren van zonnestroomsystemen bij zowel overheden en bedrijven als particulieren. EnergieAnders is niet alleen een merkonafhankelijk installateur, maar is ook Zonnekeur gecertificeerd en SEI-geregistreerd. Daarmee zijn wij een erkende specialist in zonne-energie. EnergieAnders heeft een uitzonderlijk breed assortiment kwaliteitspanelen van zowel Chinese als Europese herkomst en heeft daarmee echt voor elke situatie de optimale oplossing op maat. Dit geldt ook voor de overige componenten, zoals (micro)omvormers en de montagesystemen.

Blauwkleurende panelen zijn trouwens polykristallijn en zwart- of donkerkleurende panelen zijn monokristallijn. Daarnaast zijn er ook nog volledig zwarte panelen. En precies, het was dus geen grapje: die anders gekleurde panelen. Er zijn ècht rode en groene zonnepanelen! En ja, er zijn ook niet alleen maar rechthoekige panelen. EnergieAnders levert ook vierkante en driehoekige zonnepanelen.

Dan nog even dit. Slechts in een enkele uitzonderingsituatie, zoals bij een erkend monument, is er aan het plaatsen van zonnepanelen een vergunningstraject verbonden. Dus kort en goed is dit in 95% van de gevallen helemaal niet aan de orde.

Als Zonnekeur gecertificeerd installateur bekijkt EnergieAnders met u als opdrachtgever, samen alle aspecten die van belang zijn bij het ontwerpen van een zonnestroominstallatie die geschikt is voor uw situatie. En wel geheel vrijblijvend en gratis.

Tot slot dan toch nog even die 013-bijdrage van €50,- per geïnstalleerd paneel. Naar mijn vragen hierover aan de organisatie, blijkt dit een misverstand. Zoals nu blijkt gaat het uiteindelijk om €50,- per installatie. De correctie e-mail is afgelopen wwek verstuurd.  Kijk, dan ziet u dat dit u direct alweer €450,- scheelt op een zonnestroominstallatie van zeg 10 panelen. Die heb ik alvast voor u verdient!

Zonnestroom op uw dak in Tilburg?
Kortom, heeft u serieuze belangstelling voor een zonnestroominstallatie op het dak van uw huis of bedrijfspand? Praat dan eens vrijblijvend met de echte Tilburgse specialist. Uit het bovenstaande rekenvoorbeeld blijkt zonneklaar welk bedrag u dat meteen al oplevert. Woont u in Tilburg, in de Binnenstad, Armhoefse Akkers, in Koningshaven of in welke andere wijk ook van Tilburg en u wilt zonne-energie uit uw dak halen?

Bel dan met de zonne-energie-adviseur van om de hoek: Jan-Willem van Rijnberk 013-5444495. Wij van EnergieAnders zien er naar uit om duurzame energie ook voor u bereikbaar te maken. Ik wacht uw bericht of telefoontje af. Bel me of vul het online formulier in, klik hier.

EnergieAnders over zonnepanelen en subsidie op tv bij RTL-Z Ondernemerszaken : bekijken

Opstelling om voor montagewerkzaamheden aan de slag te gaan 

 

<<< terug